5 tips als je Generatie Z wil bereiken (2024)

5 tips als je Generatie Z wil bereiken (1)

  • Dit artikel melden

Maarten van der Velden 5 tips als je Generatie Z wil bereiken (2)

Maarten van der Velden

Algemeen Directeur bij Inpromo BV

Gepubliceerd op 14 mrt. 2022

+ Volgen

Jongeren geboren tussen 1996 en 2010, ook wel aangeduid als Generatie Z, geloven niet in reclame maar zijn er wel degelijk gevoelig voor. Jongeren tussen de – grofweg – 15 en de 25 jaar zijn kritischer en volledig digital native. Dat schept veel kansen voor bedrijven die jongeren willen benaderen. Generatie Z is de meest diverse generatie ooit. Hier lees je de do’s als je Generatie Z wilt bereiken.

Dit is een generatie met veel uitdagingen voor zich; de meesten zijn nog aan het bijkomen van de impact van Covid-19. Gen Z is komt kijken in het leven in een periode van ongekende verandering. Deze generatie zal verouderde percepties verwerpen en zich aanpassen aan nieuwe perspectieven die hen in staat stellen om succesvol deel te nemen aan de maatschappij van de toekomst.

Gen Z ziet de klimaatverandering als belangrijkste uitdaging voor de toekomst. Ze kijken het liefst online TV en dan op meerdere schermen tegelijk. Ze hebben een wereldwijze blik op de maatschappij en vermaken zich op social het liefste met humoristische korte video's op TikTok. Het leven is een grote game. En hoe trek je de aandacht van deze kleurrijke generatie?

5 tips om de aandacht te trekken van Gen Z

  1. Instant bevrediging bieden. Jongeren lijken alles tegelijk te doen, naast het kijken van een Netflix-serie appen ze. Ze verwerken heel veel informatie binnen korte tijd. Daardoor hebben jongeren een erge korte concentratieboog. Snapchat werkt daarom zo goed voor hen. Facebook is vergeleken bij het snelle Snapchat haast een ouderwets dagblad.
  2. Jongeren willen snel weten of het kijken de moeite waard is. Kijk met tieners een speelfilm uit de jaren tachtig of negentig. Dan weet je: hoe goed de film ook is, hoe klassiek ook, en ook al scoort hij een 9 op IMdB, hij is vaak veel te traag voor jongeren. Hij komt te traag op gang of de acties zijn niet flitsend genoeg. Jongeren willen direct actie, snelheid. Ze willen direct weten waar ze aan toe zijn. Houd daar dus rekening mee in je uitingen.
  3. Mobiel, mobiel, mobiel. De smartphone komt steeds sneller op als marketing- en verkoopkanaal maar jongeren zijn digital natives en voor hen is dit al de maatstaf. Ze zitten nog aanzienlijk minder achter een desktop of een iPad dan oudere generaties. Zorg dus je alles niet alleen online first doet maar vooral ook mobile first. Jewebsite en appmoeten op alle devices toegankelijk en gebruiksvriendelijk zijn maar de mobiele telefoon is je allereerste aandachtspunt. En let op: deze generatie stelt Imago boven quick sale.
  4. Gebruik veel Humor. Memes en cartoons zijn ongekend populair onder jongeren. Grappen kunnen niet hard genoeg zijn. Droge humor doet het ook goed onder Gen Z.
  5. Gebruik plaatjes en video's. Let's get visual! Instagram, Snapchat en Pinterest staan bol van plaatjes, foto’s, illustraties, video’s en gifjes. Gebruik die dan ook ruimschoots in je marketingcommunicatie. Generatie Z is nog meer visueel ingesteld dan millennials: ze zijn dol op video. Korter is beter. Verschillende merken spelen hier al op in met video ads van ongeveer zes seconden. Vooral voor het eerste contact met een gebruiker lijkt dit een ideale lengte te zijn.

Wil je meer weten over de belevingswereld van Gen Z? Lees dan dit interessante rapport van GWI.

Interessant
Commentaar

8

Meld u aan als u commentaar wilt bekijken of toevoegen

Meer artikelen van deze auteur

Geen vorige content meer

  • Is de marketing van angst wel de juiste weg voor marketeers? 22 mrt. 2022
  • Trouwe klanten krijg je niet vanzelf! 21 feb. 2022
  • Social Media: 7 allerbelangrijkste do’s 13 okt. 2021
  • In buitenreclame geldt: omvang is impact 30 sep. 2021
  • Retrolicious! 31 mei 2017
  • Ruim je digitale puinzooi nou eens op! 1 feb. 2017
  • Pop-up stores in Bikini-Haus Berlin 20 dec. 2016
  • Wearable tech: Vodafone Smart Jacket veilig navigeren op de fiets 11 okt. 2016
  • Samsung SmartThings en de groei naar een connected toekomst 20 sep. 2016
  • Toekomst van de pop-up experience store 6 sep. 2016

Geen volgende content meer

Alles weergeven

Aanmelden

Blijf op de hoogte van uw professionele wereld

Aanmelden

Door op Doorgaan te klikken om deel te nemen of u aan te melden, gaat u akkoord met de gebruikersovereenkomst, het privacybeleid en het cookiebeleid van LinkedIn.

Nog geen lid van LinkedIn? Word nu lid

5 tips als je Generatie Z wil bereiken (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kareem Mueller DO

Last Updated:

Views: 6074

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kareem Mueller DO

Birthday: 1997-01-04

Address: Apt. 156 12935 Runolfsdottir Mission, Greenfort, MN 74384-6749

Phone: +16704982844747

Job: Corporate Administration Planner

Hobby: Mountain biking, Jewelry making, Stone skipping, Lacemaking, Knife making, Scrapbooking, Letterboxing

Introduction: My name is Kareem Mueller DO, I am a vivacious, super, thoughtful, excited, handsome, beautiful, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.